WORTELSOEP

Er lagen nog wat wortels thuis en ik had zin in een soepje, weinig ingrediënten nodig en zo op tafel!

En een belofte: hij smaakt lekkerder dan hij er uit ziet!

  • 2 personen
  • 20 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 400 gram wortel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • half blokje groentebouillon
  • 600 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

OOK NODIG:

  • Pan
  • Staafmixer
  • Mes
  • Snijplank

VOEDINGSWAARDE (PER PERSOON)

  • Kcal: 93
  • Koolhydraten: 14,5 gram
  • Vet: 0,9 gram
  • Eiwit: 3 gram

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Versnipper de ui, snijd de knoflook fijn en de wortel in stukjes.
  2. Verhit de olie in de pan, fruit hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg de wortel, het groentebouillonblokje en de komijnpoeder toe. Bak nog mee tot de wortels goed verkleuren. Roer regelmatig.
  4. Voeg het water toe en laat 15 minuten pruttelen (hoe kleinere stukjes wortel, hoe eerder hij gaar is).
  5. Mix de soep tot een glad geheel.
  6. Tijd om te serveren!

Tip: lekker met kookroom of zuivelspread (light)

image_printPrinten