Er lagen nog wat wortels thuis en ik had zin in een soepje, weinig ingrediënten nodig en zo op tafel!
En een belofte: hij smaakt lekkerder dan hij er uit ziet!
INGREDIËNTEN:
- 400 gram wortel
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- half blokje groentebouillon
- 600 ml water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
OOK NODIG:
- Pan
- Staafmixer
- Mes
- Snijplank
VOEDINGSWAARDE (PER PERSOON)
- Kcal: 93
- Koolhydraten: 14,5 gram
- Vet: 0,9 gram
- Eiwit: 3 gram
BEREIDINGSWIJZE:
- Versnipper de ui, snijd de knoflook fijn en de wortel in stukjes.
- Verhit de olie in de pan, fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de wortel, het groentebouillonblokje en de komijnpoeder toe. Bak nog mee tot de wortels goed verkleuren. Roer regelmatig.
- Voeg het water toe en laat 15 minuten pruttelen (hoe kleinere stukjes wortel, hoe eerder hij gaar is).
- Mix de soep tot een glad geheel.
- Tijd om te serveren!
Tip: lekker met kookroom of zuivelspread (light)