Gezonder chocolade cakeje

Een heerlijke chocoladebeleving!

INGREDIËNTEN:

  • 20 gram havermeel (havermout kan je meel van maken door in een blender of keukenmachine te doen)
  • 20 gram eiwitpoeder (ik gebruik white chocolate, smaak naar keuze)
  • 12 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram magere franse kwark
  • 60 ml melk of water

OOK NODIG:

  • Blender, als je havermout tot meel moet malen. Heb je havermeel, is de blender niet nodig.

VOEDINGSWAARDES:

  • Kcal: 219
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vetten: 5 gram
  • Eiwitten: 23 gram

 

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Met havermout, doe je deze in de blender en mix je dit tot meel. Heb je havermeel dan vervalt deze stap.
  2. Meng de havermeel, eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en roer door tot het hele mengsel bruin is van de cacaopoeder.
  3. Voeg de kwark en het water ook toe, roer door tot een glad geheel.
  4. Zet in de magnetron voor 1,5 minuut.
  5. De cake is nu klaar om op te eten!