BROCCOLISOEP

Een heerlijk basis recept, lekker voor bij de lunch! Makkelijk om wat extra groentes binnen te krijgen.

  • 2 personen
  • 15 minuten

INGREDI√čNTEN:

  • 250 gram broccoli (1/2 stronk)
  • Scheutje olijfolie/ olijfolie spray
  • 1 uitje
  • 1 knoflook teentje
  • Half blokje groentebouillon
  • 600 ml water

Optioneel

  • Beetje kookroom naar keuze

OOK NODIG:

  • Mes
  • Snijplank
  • Staafmixer
  • Pan

VOEDINGSWAARDE (PER PERSOON)

  • Kcal: 114
  • Koolhydraten: 14,2 gram
  • Vetten: 5,6 gram
  • Eiwitten: 4,1 gram

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Versnipper de ui, snijdt de knoflook fijn en de broccoli in stukjes.
  2. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur, fruit hierin de knoflook en ui aan. +- 2 minuten.
  3. Voeg de broccoli toe en bak een kleine 2 minuten mee op hoog vuur en schep regelmatig om.
  4. Voeg nu het water toe en verkruimel de groentebouillon er overheen. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  5. Prik met je vork in de broccoli en voel of deze zacht is, is dit zo, haal je hem van het vuur, zo niet dan laat je hem nog even staan tot dit wel het geval is.
  6. Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Tijd om te serveren!

Tip: lekker met kookroom of zuivelspread (light)

image_printPrinten